Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Ημερίδα Πρότυπο ΚΕντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου


Καταχωρήθηκε: 27/10/2023 | 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2023 | 10:03
Ημερομηνία λήξης: 31/10/2023 | 11:00
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα στο πλαίσιο του Έργου: Πρότυπο ΚΕντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου – ΚΕΕΠΗ

Το Πρότυπο Κέντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΕΕΠΗ) διοργανώνει Ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστούν οι δράσεις και ο σύγχρονος χώρος που δημιουργήθηκε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα.

Πρόκειται για ερευνητικό έργο της δράσης «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στόχος του ΚΕΕΠΗ είναι η προώθηση της έρευνας, της εκμάθησης και διδασκαλίας, καθώς και η δημοκρατικοποίηση και αξιοποίηση των τεχνολογιών σε διεπιστημονικά και πολιτισμικά πεδία. Στον ευέλικτο πολυχρηστικό αυτό χώρο, δημιουργήθηκε μια ολοκληρωμένη εργαστηριακή εγκατάσταση, η οποία συνοδεύεται από ένα σύνολο υπηρεσιών υποστήριξης και τεχνογνωσίας. Εδώ, η έρευνα εναρμονίζεται με την πράξη, η εκμάθηση γίνεται δημιουργική διαδικασία και οι τεχνολογίες εξυπηρετούν τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Στην ημερίδα, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τον χώρο του ΚΕΕΠΗ, να συζητήσετε με τους ερευνητές και τους εκπαιδευτικούς που συνεργάζονται στο κέντρο, και να ανταλλάξετε ιδέες και απόψεις για το μέλλον της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα της εμβαθυμένης εικονικής, επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 στην Αίθουσα εκδηλώσεων Βιβλιοθήκης Παραρτήματος Άρτας (Πανεπιστημιούπολη - Κωστακιοί, Άρτα, 1ος όροφος). Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ..

Απαιτείται προεγγραφή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.e-myrtaly.gr/gr/keepi2023

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Σχολή Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/live/yCSXwLIOAWI?si=R6S710QkCZ5UWd-F

 

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://xrcenter.project.uoi.gr/xrcenter_hmerida/

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ