Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Επίσκεψη των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας στους χώρους του τμήματος


Καταχωρήθηκε: 02/05/2023 | 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2023 | 08:41
Ημερομηνία λήξης: 03/05/2023 | 15:49
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας πρόσφατα επισκέφτηκε το τμήμα Πληροφορικής και  Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να ζήσουν μια εμπειρία εκπαιδευτικής τεχνολογίας που δεν είχαν προηγουμένως αντιμετωπίσει. Στους φοιτητές αρχικά παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι γνωστικές κατευθύνσεις του τμήματος καθώς και οι επαγγελματικές προοπτικές των απόφοιτών. Η παρουσίαση έγινε στο αμφιθέατρο Α σε 2 ομάδες μαθητών λυκείου.  Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν σε όλες τις κτηριακές υποδομές του τμήματος Πληροφορικής και  Τηλεπικοινωνιών και είχαν την δυνατότητα να δουν πως συμμετέχουν οι φοιτητές στα εργαστηριακά μαθήματα. Τέλος οι μαθητές επισκέφτηκαν δύο ερευνητικά εργαστήρια του τμήματος Πληροφορικής και  Τηλεπικοινωνιών .

Αρχικά στο εργαστήριο  Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, οι μαθητές εφοδιασμένοι με VR headsets, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν τη φαντασία τους σε εικονικούς κόσμους . Από το να περιηγούνται εντός του Κάστρου της Άρτας μέχρι το να συνομιλούν με ιστορικές προσωπικότητες, οι μαθητές απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία. Επίσης, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παίξουν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο ενίσχυσε την κατανόηση τους για την τεχνολογία και την επίδρασή της στην καθημερινή ζωή. 

Έπειτα στο εργαστήριο Αυτόνομων συστημάτων ο υποψήφιος διδάκτορας κ. Μασκλαβάνος παρουσίασε τα γνωστικά αντικείμενα του ερευνητικού εργαστηρίου και την υπερσύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή για την σχεδίαση, ανάπτυξη και πιστοποίηση προηγμένων ενσωματωμένων συστημάτων. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά   γεννήτριες σημάτων, αναλυτές πρωτοκόλλων, πηγές και συστήματα μέτρησης (μικρο) κατανάλωσης, σταθμούς συγκόλλησης και από-συγκόλλησης, εκτυπωτή 3D, συστήματα καταγραφής και ανάλυσης video, και συστήματα αυτόνομης πλοήγησης (autonomous guidance) όπως drones και τροχήλατα αυτόματα συστήματα εξοπλισμένα με αισθητήρες για την αποφυγή συγκρούσεων.

Τέλος οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν τη χρήση drone στους εξωτερικούς χώρους του τμήματος.  Παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή δεδομένων και τη δημιουργία εικόνων, οι μαθητές έμαθαν περισσότερα για την τεχνολογία και την επιστήμη που βρίσκεται πίσω από τα drones.