Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Ένα Κέντρο Εμβαθυμένης Εικονικής Πραγματικότητας στην Ήπειρο


Καταχωρήθηκε: 07/05/2021 | 17:51
Ημερομηνία λήξης: 15/05/2021 | 23:30
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Το έργο ΚΕΕΠΗ στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανοιχτού διαδραστικού κέντρου καθώς και στην λειτουργία ενός ευέλικτου πολυχρηστικού εργαστηρίου εμβυθυστικής μικτής πραγματικότητας (virtual και augmented reality) που θα στεγάζεται στη Πανεπιστημιούλη της Άρτας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα αποβλέπει στην προαγωγή της έρευνας, της εκμάθησης και διδασκαλίας, καθώς και της δημοκρατικοποίησης, αξιοποίησης τεχνολογιών σε διεπιστημονικά και πολιτισμικά πεδία.

 

Στην διαδικτυακή συνάντηση συζητήθηκαν οι κύριοι άξονες υλοποίησης του έργου, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες ως προς την υλοποίηση των Πακέτων Εργασίας. Αναλύθηκαν τα πεδία έρευνας του ΚΕΕΠΗ τα οποία όπως τονίστηκε απαιτούν διεπιστημονική συνεργασία για την απολαβή του βέλτιστου αποτελέσματος σε πολλούς διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς και καθορίστηκε το πλάνο των ερευνητικών δράσεων του κέντρου. Η δημιουργία και η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου αριστείας στην Περιφέρεια Ηπείρου, θα έρθει να διαδραματίσει ένα κομβικό ρόλο μέσα στην επιστημονική και πολιτιστική ζωή της περιοχής όπου ακόμη υπολείπεται τέτοιων δομών.

 

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν ένα μεγάλος αριθμός από μέλη ΔΕΠ, ερευνητικό και τεχνικό προσωπικό από τέσσερα (4) τμήματα (Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Λογοθεραπείας και Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου τον κ. Ευριπίδη Γλαβά, Καθηγητή και Κοσμήτορα της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Συνέντευξη απο τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του έργου τον κ. Ευριπίδη Γλαβά και κ. Αλέξανδρο Τζάλλα απο το Ήπειρος Tv1