Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Δια-ιδρυματικό Βιομηχανικό Διδακτορικό


Καταχωρήθηκε: 23/04/2021 | 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 | 09:30
Ημερομηνία λήξης: 26/04/2021 | 23:30
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

To Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει στην δημιουργία και ίδρυση ενός δια-ιδρυματικού Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών σε συνεργασία με ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τίτλο: «Βιομηχανικό Διδακτορικό (Industrial PhD) για να εισάγει σύγχρονες καινοτόμες πρακτικές έρευνας και εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ερευνητικής συνεργασίας με Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Δια-ιδρυματικού Βιομηχανικού Διδακτορικού το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλεί τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετάσχουν στο  Συνέδριο του έργου “Grasping Innovation in Europe through a closer iNterAction between HEIs and SMEs”  GIENAHS που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26/4/2021 και ώρα 10.30.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του συνέδριου μπορείτε να δείτε εδώ και μπορείτε να εγγραφτείτε στο συνέδριο εδώ και να παρακολουθήσετε το συνέδριο εδώ

  Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου GIENAHS  για την βελτίωση της αλληλεπίδρασης και συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

  • Οι βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας μεταξύ των ΑΕΙ και ΜμΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Μια πρότυπη  μεθοδολογία της ΕΕ για την βέλτιστη συνεργασία των ΑΕΙ και ΜμΕ με στόχο τη συν-δημιουργίας γνώσης και καινοτομίας
  • Μια καινοτόμα μεθοδολογική προσέγγιση για τον σχεδιασμό βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες των ευρωπαϊκών ΜμΕ.
  • Η παρουσίαση της δομής του βιομηχανικού διδακτορικού
  • Την εναρμόνιση των ευρωπαϊκών διδακτορικών διατριβών που σχετίζονται με τη βιομηχανία προκειμένου να προωθηθεί η κινητικότητα των ερευνητών στις επιχειρήσεις
  • Ένα Παρατηρητήριο ΑΕΙ και ΜμΕ/Βιομηχανικών Ενώσεων, ικανών να δημιουργήσουν μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των ΜμΕ, των ΑΕΙ και των ερευνητών, πολλαπλασιάζοντας και δημιουργώντας νέες ελκυστικές ευκαιρίες απασχόλησης για τη βιομηχανική έρευνα στις ευρωπαϊκές ΜμΕ.

Μπορείτε να εγγραφτείτε στο συνέδριο εδώ και να παρακολουθήσετε το συνέδριο εδώ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ