Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Διεθνείς Συνεργασίες (Erasmus+)






Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (τΠ&Τ) συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών και προσωπικού Erasmus+ (https://piro.uoi.gr/) το οποίο διαχειρίζεται σε κεντρικό επίπεδο η ανάλογη υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (https://piro.uoi.gr/erasmus/37/erasmus).
Μέσω του προγράμματος Erasmus+ δίνεται η δυνατότητα τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε υποψήφιους διδάκτορες να μετακινηθούν:
  • (α) για σπουδές σε Πανεπιστήμια που διατηρούν διμερή συμφωνία (Agreements) με το τΠ&Τ ή
  • (β) για την εκπόνηση Πρακτικής Άσκησης σε ανάλογο συνεργαζόμενο φορέα.
Στην μεν (α) περίπτωση μπορούν να παρακολουθήσουν ένα μέρος του προγράμματος σπουδών τους ή να εκπονήσουν μέρος της πτυχιακής, μεταπτυχιακής, ή διδακτορικής τους εργασίας σε κάποια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη (β) περίπτωση μπορούν να εργαστούν σε ανάλογο φορέα σε αντικείμενο που σχετίζεται με το αντικείμενο των σπουδών τους. Ωστόσο η κινητικότητα των φοιτητών δεν περιορίζεται στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ενεργή συμμετοχή του Τμήματος στις πανεπιστημιακές συμπράξεις του Erasmus+ δίνει δυνατότητα και σε ανταλλαγές φοιτητών με διεθνή ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης από την Ασία, τη Βόρεια Αφρική και άλλες περιοχές. Σήμερα το Τμήμα έχει συνάψει διμερείς συμφωνίες με 15 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του Erasmus+.

Το Γραφείο Erasmus μαζί με τον Υπεύθυνο Συντονιστή Erasmus του τΠ&Τ, συμβουλεύουν τους συμμετέχοντες στα προγράμματα κινητικότητας και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τόσο τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν στα ακαδημαϊκά ζητήματα της μετακίνησής τους, όσο και στις αναγκαίες τυπικές διαδικασίες. Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ δίνεται επιπλέον η δυνατότητα σε διδάσκοντες του τΠ&Τ να μετακινηθούν για σύντομα χρονικά διαστήματα σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια προκειμένου να διδάξουν, αλλά και να βαθύνουν στην πράξη τις σχέσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ανάλογα πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη. Τέλος, στα πλαίσια των διμερών συμφωνιών του προγράμματος, το ΤΠ&Τ υποδέχεται διδάσκοντες από διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης οι οποίοι διδάσκουν για σύντομο χρονικό διάστημα στα πλαίσια του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.