Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Υποστήριξη Φοιτητών με Ανάγκες (ΦμεΑ)

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΠΙ), καλωσορίζει τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες (ΦμεΑ) και καταβάλλει, με την υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και της Μονάδας Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης του ΠΙ , κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ισότιμη ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τις Ακαδημαϊκές διαδικασίες που αφορούν στους φοιτητές μας.

Το Τμήμα έχει ορίσει Καθηγητή-Σύμβουλο ΦμεΑ, ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία κατάλληλης και επιτυχούς επικοινωνίας μεταξύ του φοιτητή και των διδασκόντων, ώστε να επιτευχθεί μείωση των δυσκολιών που πιθανά αντιμετωπίζει στη διάρκεια των σπουδών, την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και την παροχή κινήτρων ώστε να ελαχιστοποιηθούν πιθανοί κίνδυνοι εγκατάλειψης των σπουδών. Έχει επίσης ορίσει έναν διοικητικό υπάλληλο της γραμματείας υπεύθυνο για την ενημέρωση / υποστήριξη ΦμεΑ σε ζητήματα του Τμήματος / Σχολής, όπως καταχώρηση φοιτητών, διαδικασίες και ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών, εξέτασης, πληροφόρηση και ενημέρωση των ΦμεΑ. Το Τμήμα καταγράφει τους ΦμεΑ με στόχο την αποτύπωση και χαρτογράφηση των αναγκών τους, αναφορικά με τα επιμέρους χαρακτηριστικά των ίδιων των φοιτητών και των συνθηκών φοίτησης ώστε να μπορεί να σχεδιάσει κατάλληλες μορφές παρέμβασης και βελτιστοποίησης των υφισταμένων στρατηγικών και πρακτικών εκπαιδευτικής κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων κατάλληλων για την επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Για αναφορικά την παροχή υποστήριξης των ΦμεΑ αναφορικά με ενδεχόμενες δυσκολίες ένταξης και προσαρμογής τους σε νέα περιβάλλοντα και διαδικασίες, καθώς και σε δυσκολίες παρακολούθησης των διδασκόμενων μαθημάτων, συγγραφής εργασιών, γραπτής εξέτασης, κατανόησης και επεξεργασίας συγγραμμάτων και πολλαπλής βιβλιογραφίας το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει ενσωματώσει στις διαδικασίες του τον Οδηγό «Στρατηγικές Διδασκαλίας / Κανόνες Συμπεριφοράς» για την Υποστήριξη των ΦμεΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
(http://dasta.uoi.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=295 &Itemid=)

Σύμβουλος Καθηγητής για ΦμεΑ: Βαρτζιώτης Φώτιος (fvartzi@uoi.gr - Βαρτζιώτης Φώτιος (uoi.gr))
Διοικητικός υπάλληλος για ΦμεΑ: Νάκου Ελένη (elnakou@uoi.gr - Γραμματεία & Έντυπα (uoi.gr))
Οι φοιτητές με Ειδικές Ανάγκες ενθαρρύνονται να επικοινωνούν μαζί τους για ζητήματα που αφορούν στις σπουδές τους.