Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Σπουδές στην Αρτα

Από τις πλέον όμορφες περιοχές της Ελλάδας, η Άρτα είναι μια πόλη της Περιφέρειας Ηπείρου με πληθυσμό 24.427 ατόμων. Αποτελεί πρωτεύουσα του νομού Άρτας, καθώς και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου. Οριοθετείται από την οροσειρά των Τζουμέρκων και τον Αμβρακικό κόλπο. Το τοπίο της συνδυάζει την ομορφιά των ελληνικών βουνών μαζί με τις αβαθείς παραλίες του Αμβρακικού κόλπου και την εύφορη κοιλάδα του Αράχθου που την διασχίζει. Η Άρτα είναι χτισμένη στα ερείπια της Αρχαίας Αμβρακίας. Την κοσμούν οι βυζαντινές της εκκλησίες, το κάστρο της, το ρολόι, αξιόλογα νεοκλασικά κτίρια και πάνω απ’ όλα το σύμβολο της πόλης, για το οποίο είναι και διάσημη, το θρυλικό Γεφύρι της που είναι θεμελιωμένο πάνω σε μια στοιχειωμένη ψυχή, τη γυναίκα του Πρωτομάστορα. Υπάρχουν πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι, Αθλητικοί σύλλογοι, Υπαίθριο Θέατρο στο κάστρο, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και Εκθεσιακό Κέντρο.

Η Άρτα είναι μια αρκετά ασφαλής και ήσυχη πόλη για τον επισκέπτη αλλά και για τους κατοίκους της. Στο κέντρο της πόλης, οπού βρίσκεται και ο γνωστός πεζόδρομος της Άρτας, υπάρχουν αρκετές επιλογές από καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ που ο καθένας μπορεί να βρει ό,τι αναζητά. Όσον αφορά τη διασκέδαση στην πόλης της Άρτας, οι καφετέριες, τα μεζεδοπωλεία, τα εστιατόρια, καθώς και τα νυχτερινά κέντρα της, τόσο στο κέντρο, όσο και στο γεφύρι, είναι ικανά να προσφέρουν στους επισκέπτες ό,τι ζητήσουν και να δοκιμάσουν τις πρώτες ύλες της Άρτας.

Τέλος, η Άρτα ήταν έδρα του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, όπου και καταργήθηκε σύμφωνα με τον νόμο 4559/3-8-2018. Οι Σχολές και τα Τμήματα του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου εντάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τον ίδιο νόμο. Στην Άρτα σήμερα λειτουργούν τα εξής τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

  • Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
  • Τμήμα Μουσικών Σπουδών
  • Τμήμα Γεωπονίας

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ιδρύθηκε το 1998 και εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 2018 με βάση το άρθρο 2 του νόμου 4559. Έχει ως βασική αποστολή την καλλιέργεια της επιστήμης Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, των υπολογιστικών συστημάτων επεξεργασίας και μετάδοσης πληροφοριών, καθώς και των διαφόρων εφαρμογών αυτών. Στοχεύει στον εφοδιασμό των φοιτητών με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες της επιστήμης που θεραπεύει, αλλά και με εξειδικευμένες γνώσεις, ώστε να αποκτήσουν στέρεα επιστημονική βάση και να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις αυξανόμενες απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου. Το Τμήμα, αποτελείται από αξιόλογους και διεθνώς αναγνωρισμένους καθηγητές που κάνουν το μάθημα αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο, καθώς ενδιαφέρονται και έχουν στενή επικοινωνία με κάθε φοιτητή της σχολής, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να τους βοηθήσουν. Επιπλέον, διαθέτει τρία (3) Ερευνητικά Εργαστήρια, τα οποία ασχολούνται με καινοτόμα έργα σχετικά με την εκπαίδευση και επιμόρφωση, την επιχειρηματικότητα , το περιβάλλον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την υγεία, που υλοποιούνται από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου, η οποία αποτελείται από καθηγητές, μεταδιδάκτορες, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές.

Εν κατακλείδι, είναι πλέον γνωστό ότι η Άρτα είναι μια πόλη ικανή για φοιτητές, συνδυάζοντας ασφάλεια και καλή ζωή ώστε ο κάθε φοιτητής να περάσει αξέχαστα φοιτητικά χρόνια!