Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

INTER-PASS: Intermodal Passengers Connectivity between Ports and Airports

Φορέας χρηματοδότησης: Adriatic-Ionian programme

Επιστημονικώς Υπεύθυνος: Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος

Ιστοσελίδα: εδώ και εδώ

Social:


Tο έργο συνέβαλλε στη βελτίωση ενός συστήματος που εξυπηρετεί τη μεταφορά τουριστών στην ευρύτερη περιοχή Αδριατικής Ιονίου, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη συνολική οικονομική ανάπτυξη σε περιφερειακό αλλά και σε τοπικό επίπεδο και ευνοώντας τις συνδέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων περιοχών, ενώ εκτείνεται τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο δικτύων.

Μέσα από την αναβάθμιση της διασύνδεσης λιμανιών με αεροδρόμια, το έργο συνέβαλλε στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου δικτύου που αφορά τις μεταφορές στη λεκάνη της Αδριατικής Θάλασσας και του Αιγαίου Πελάγους, έτσι ώστε οι επιβάτες να ταξιδεύουν και να φτάνουν στον προορισμό τους με λιγότερα εμπόδια και περιορισμούς.

Επιπλέον, η αποτελεσματικότερη διασύνδεση μεταξύ λιμανιών και αεροδρομίων στην ευρύτερη περιοχή Αδριατικής – Ιονίου έχει πλήθος πλεονεκτημάτων όπως μείωση των ωρών ταξιδιού και των χρόνων αναμονής, μείωση του κόστους ταξιδιού, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, αύξηση της ελκυστικότητας του τουριστικού προϊόντος, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μείωση των εκπομπών ρύπων και περιορισμός της κίνησης στους δρόμους που συνδέουν αεροδρόμια με λιμάνια.