Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Σύμβουλος Καθηγητής

Το τμήμα έχει θεσμοθετήσει το θεσμό του Συμβούλου καθηγητή. Με την εγγραφή του, σε κάθε φοιτητή ορίζεται ένας Σύμβουλος Καθηγητής, τον οποίο μπορεί ο φοιτητής να συμβουλεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, να αξιοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία. Ο Σύμβουλος Καθηγητής είναι αρμόδιος για να ενημερώνει και συμβουλεύει τους φοιτητές για θέματα που αφορούν τις σπουδές τους όπως εξειδικεύονται στον αντίστοιχο κανονισμό για όλα τα παρακάτω:

  1. Υποστήριξη για τη διευκόλυνση των πρωτοετών φοιτητών στη μετάβασή τους από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  2. Περιεχόμενο μαθημάτων, συμμετοχή σε εργαστήρια, αξιοποίηση των υποδομών των εργαστηρίων του Τμήματος, τρόπους αξιολόγησης επιδόσεων μαθημάτων, ενθάρρυνση του φοιτητή να συμμετέχει σε προόδους, τεστ, σειρές ασκήσεων, ενισχυτική διδασκαλία με επιπλέον φροντιστήρια κα., που βοηθούν τον φοιτητή να κατανοήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τα μαθήματα στα οποία δυσκολεύεται, τρόπους μελέτης, βιβλιογραφία.
  3. Περιεχόμενο υποχρεωτικών μαθημάτων και μαθημάτων επιλογής, καθορισμός της βέλτιστης επιλογής μαθημάτων, ελαχιστοποιώντας την αποτυχία στις εξετάσεις και συζήτηση με τον φοιτητή, ώστε η επιλογή των μαθημάτων να συνάδει με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τις ικανότητές του.
  4. Συζήτηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.
  5. Επιλογή θέματος πτυχιακών ή άλλων εργασιών.
  6. Μεταπτυχιακές σπουδές (στο Τμήμα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό)
  7. Επαγγελματικές προοπτικές (ευκαιρίες σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, ελεύθερο επάγγελμα, θέση εργασίας στο εξωτερικό).
  8. Συζήτηση οποιουδήποτε θέματος το οποίο δημιουργεί εμπόδια στις σπουδές.
  9. Θέματα με διδάσκοντες.
  10. Ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο στους φοιτητές του (Φοιτητική μέριμνα, ΔΑΣΤΑ, ΣΚΕΠΙ, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, κα).

Μόνο καταχωρημένοι χρήστες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες


Για πρόβαση στην σελίδα πρέπει πρωτα να συνδεθείτε.