Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Λιάγκου Βασιλική

 

Σχετικά με εμένα


Η Λιάγκου Βασιλική είναι Διδάκτωρ του  Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο Τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής της είναι: "Ασφαλή και Έμπιστα Πρωτόκολλα Επικοινωνιών με Χρήση Κρυπτογραφίας και Κρυπτανάλυσης".  Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης - M.Sc. στην "Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών" του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιο Πατρών. Τέλος είναι διπλωματούχος Μηχανικός  Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Δρ. Λιάγκου συνεργάστηκε ως ερευνήτρια με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) από το 2002 έως σήμερα, κατά την εργασία της στο Ι.Τ.Υ.Ε τα τελευταία 16 έτη, έχει συμμετάσχει σε διάφορα εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.Παράλληλα έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες σε Διεθνή Συνέδρια και περιοδικά και έχει αποτελέσει εξωτερικός κριτής  Διεθνών Συνεδρίων. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τα κρυπτογραφικά πρωτόκολλα επικοινωνιών,  τα κρυπτογραφικά συστήματα ελλειπτικών καμπυλών και την ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων. Από το 2014 είναι διδάσκουσα στο Τμήμα.  Ταυτόχρονα έχει πολύχρονη διδακτική εμπειρία ως Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας. Η διδακτική της εμπειρία είναι στο γνωστικό αντικείμενο της πληροφορικής και πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει την διδασκαλία γλωσσών προγραμματισμού, αλγορίθμων, δομών δεδομένων και πληροφοριακών συστημάτων. 

Θέση:

    Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Σχολή Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Προηγούμενες θέσεις:

  • Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας
  • Επιστημονικός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας
  • ερευνήτρια με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) από το 2002 έως σήμερα, κατά την εργασία της στο Ι.Τ.Υ.Ε τα τελευταία 16 έτη, έχει συμμετάσχει σε διάφορα εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Ερευνητικό Έργο:

  • Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα
  • Έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες σε Διεθνή Συνέδρια και περιοδικά
  • Έχει αποτελέσει εξωτερικός κριτής Διεθνών Συνεδρίων

Τίτλοι Σπουδών:

  • Πτυχίο Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής

    Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης

    Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

  • Διδακτορικό Δίπλωμα

    Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

Μαθήματα

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος τα μαθήματα που διδάσκονται είναι τα εξής:

Κατηγορία: Όνομα Μαθήματος: Εξάμηνο:
Υ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ 1ο
ΕΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  
Υ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 6ο