We use cookies to analyze our traffic. If you continue to use our website, you consent to the use of our cookies.Ok I agree!

x-Balloon

Φορέας χρηματοδότησης: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»

Επιστημονικώς Υπεύθυνος: Τζάλλας Αλέξανδρος

Ιστοσελίδα: εδώ

Σύστημα αυτόματης μέτρησης της διόγκωσης των ηπατικών κυττάρων σε εικόνες βιοψιών.

 

Βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός εργαλείου λογισμικού για την μέτρηση της διόγκωσης των ηπατικών κυττάρων (Ballooning Degeneration).

Η διόγκωση των κυττάρων αποτελεί ένα εκφυλισμό των κυττάρων ήπατος, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις επιπτώσεις του σε χρόνιες ηπατικές παθήσεις.

Πέραν τούτου, το εργαλείο που θα αναπτυχθεί θα ενσωματωθεί σε ένα ολοκληρωμένο λογισμικό για την επεξεργασία βιοψιών, μαζί με δύο εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν

α)μέτρησης δομών κολλαγόνου και

β) μέτρησης λίπους.

Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει Επιχείρηση Έντασης Γνώσης (Spin off), η οποία δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ Επιστημονική Τεχνογνωσία και ποιοτικό έλεγχο, θα παρέχει Τμήμα Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Ηπείρου.

Το τελικό προϊόν λογισμικού θα προωθηθεί στην παγκόσμια αγορά Μονάδων Υγείας, μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Imperial College of London, με το οποίο η κοινοπραξία διατηρεί στρατηγική συνεργασία.