We use cookies to analyze our traffic. If you continue to use our website, you consent to the use of our cookies.Ok I agree!

SmartGlove

Φορέας χρηματοδότησης: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»

Επιστημονικώς Υπεύθυνος: Τζάλλας Αλέξανδρος

Ιστοσελίδα: εδώ

Social:


Έξυπνο Γάντι για την Αξιολόγηση της Κινητικής Κατάστασης Ασθενών που πάσχουν από Νευροεκφυλιστικές Ασθένειες.

 

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας για την υποστήριξη της διάγνωσης και της σταδιοποίησης ασθενειών από την βιοψία των ασθενών. Σκοπός είναι η πλατφόρμα να είναι λειτουργική, αποδοτική και να μην περιορίζεται σε βιοψίες συγκεκριμένων οργάνων ή σε πεδία συγκεκριμένων ασθενειών, αλλά να μπορεί να εκπαιδευτεί κατά περίπτωση από τον ίδιο τον ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πεδίο.

Η υποστήριξη της διάγνωσης/σταδιοποίησης θα γίνεται με χρήση της ψηφιοποιημένης εικόνας της βιοψίας του ασθενούς, η οποία θα είναι προϊόν μικροσκοπίας είτε με μικροσκόπιο ρουτίνας, είτε με νέους σαρωτές ολόκληρου πλακιδίου.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί ευφυές πληροφοριακό σύστημα, το οποίο αξιοποιώντας νέες τεχνικές συγκερασμού Bαθιάς Μάθησης (Deep Learning) και επεξεργασίας εικόνας, θα επισημαίνει στον ειδικό ιατρό ευρήματα ενδιαφέροντος με αυτόματο τρόπο και θα τα ποσοτικοποιεί.

Η πλατφόρμα θα υποστηρίζεται από βάση δεδομένων ιστολογικών εικόνων βιοψίας από διαφορετικά ιατρικά πεδία με σκοπό τη χρήση τους ως σύνολο εκπαίδευσης του ευφυούς συστήματος. Σκοπός σε πρώτη φάση είναι η διάθεση της πλατφόρμας ως B2B υπηρεσία σε ιατρικές μονάδες, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα ερευνητικό οικοσύστημα για την επεξεργασία και χρήση βιοψιών.