Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Δελτίο Τύπου Πανελλήνια Έκθεση ΑΡΤΑΣ


Καταχωρήθηκε: 10/10/2023 | 14:46
Ημερομηνία λήξης: 31/10/2023 | 14:45
Κατηγορία: Γραμματείας / Τμήμα

Το διάστημα 27/9/2023 – 3/10/2023 το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα Ερευνητικά Εργαστήρια του Τμήματος συμμετείχαν στην 9η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας. Πρόκειται για έναν θεσμό που προσελκύει επισκέπτες από την Άρτα, την Ήπειρο αλλά και ευρύτερα, με τους επισκέπτες να προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα ερευνητικά εργαστήρια που συμμετείχαν ήταν:

  • Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής – KIC Lab
  • Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή – HCI Lab

Και τα δύο εργαστήρια ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τα ερευνητικά αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που τρέχουν, τις δράσεις τους σε διάφορους τομείς της επιστήμης ενώ δεν έλλειψαν οι επιδείξεις σε περιβάλλοντα Εικονικής Πραγματικότητας (VR), Επαυξημένης Πραγματικότητας, Ρομποτικές εφαρμογές, εφαρμογές με χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) κ.α.


Ως προς το Τμήμα οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δουν τις δράσεις του τμήματος, να ενημερωθούν μέσω φυλλαδίων για το πρωτότυπο πρόγραμμα σπουδών και τις δυνατότητες που προσφέρει.


Τέλος το Πρότυπο ΚΕντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου (XR Center) μέσω του Εργαστηρίου HCI Lab έκανε την εμφάνιση του παρουσιάζοντας στους επισκέπτες τις δράσεις του και τον εξοπλισμό που διαθέτει ανακοινώνοντας και τα εγκαίνια του τους επόμενους μήνες.