Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΖΩΗΣ – Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ


Καταχωρήθηκε: 07/12/2021 | 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2021 | 14:02
Ημερομηνία λήξης: 31/01/2022 | 23:30
Κατηγορία: Γραμματείας / Τμήμα

Θα μαθαίνουμε να σώζουμε ζωές μέσω προγραμμάτων εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που φτιάχτηκαν εδώ στην Ελλάδα;

Ένα βήμα πιο κοντά είναι η αυτή η μέρα, χάρη σε μία νέα συνεργασία που ξεκινά ανάμεσα στον ανθρωπιστικό σύλλογο KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωέςτο Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Ηπείρου (EPIRUS XR CENTER) και το Ερευνητικό Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή (HCILAB) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (DIT) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την πόλη της Άρτας, που στόχο έχει να σώσει περισσότερες ανθρώπινες ζωές στην Πατρίδα μας.


Για τον σκοπό αυτό, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπαιδευτές του KSL (Αναστάσης Στεφανάκης, Αναστάσης Σαμαράς, Βασιλική Σαμαρά, Βασιλική Φλούδα και Ευάγγελος Βασιλείου), ταξίδεψαν στα πανέμορφα Ιωάννινα για να συναντηθούν με τους εκπροσώπους του Epirus XR Center και μέλη του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Νικόλαος Κατερτσίδης, Κωνσταντίνος Σακκάς, Αλ Χουσείν Σάμι Αμπο Σαλέχ, Ευριπίδης Γλαβάς, Αλέξανδρος Τζάλλας και Νικόλαος Γιαννακέας).


Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας με μεθόδους Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας στα υπάρχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί ο ανθρωπιστικός οργανισμός μέσα και έξω από τα ελληνικά σχολεία – εκπαιδεύοντας μέχρι σήμερα περισσότερα από 90,000 παιδιά και εκπαιδευτικούς -, αλλά και τη συμμετοχή στο app iSAVElives που δημιουργεί σε συνεργασία με τη MICROSOFT, μία δωρεάν εφαρμογή όπου όλοι θα μπορούν σύντομα να σώσουν μια ζωή με τη χρήση του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου.


Η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, συνεργασίες και προγράμματα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται δυστυχώς στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στην επιβίωση θυμάτων καρδιακής ανακοπής, αλλά και της έναρξης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους πρώτους παρευρισκόμενους.