Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Καταχωρήθηκε: 12/01/2021 | 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2021 | 12:34
Ημερομηνία λήξης: 18/02/2021 | 23:30
Κατηγορία: Γραμματείας / Τμήμα

Διαδικτυακές εξετάσεις

Οι ερχόμενες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με μεθόδους και πρακτικές που θα διασφαλίζουν τον αδιάβλητο και τον ενιαίο τρόπο για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθώς και την τήρηση των διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως καθορίζονται με απόφαση της Συγκλήτου.

Τα προαπαιτούμενα, η διαδικασία εξέτασης και οι προϋποθέσεις περιγράφονται παρακάτω.

Η συμμετοχή των φοιτητών/τριών στις εξετάσεις αποτελεί σαφή και διακριτή συναίνεσή τους στην ακολουθούμενη μορφή εξέτασης.

 

Υποχρεώσεις Φοιτητών

Οι φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις οφείλουν να φροντίσουν ώστε κατά την εξέταση να διαθέτουν:

  • Καλή και σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο (κατά προτίμηση μέσω καλωδίου Ethernet).
  • Ηλεκτρονικός υπολογιστής με αρκετά μεγάλη οθόνη (όχι κινητό τηλέφωνο), εξοπλισμένος με κάμερα και μικρόφωνο
  • Λογαριασμό στην πλατφόρμα MS Teams του Πανεπιστημίου στον οποίο συνδέονται με το email του Πανεπιστημίου και έχουν ελέγξει τη δυνατότητα σύνδεσης στο MS Teams με χρήση κάμερας και μικροφώνου.
  • Σύνδεση στην πλατφόρμας e-Course (http://ecourse.uoi.gr/), όπου έχουν ενεργό λογαριασμό στο e-Course και να είναι εγγεγραμμένοι στα μαθήματα τους.

 

Διαδικασία Εξετάσεων και Συνθήκες:

  • Δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε εξέταση μαθήματος, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι/νες φοιτητές/τριες, στο συγκεκριμένο μάθημα. Σε καμία περίπτωση φοιτητές/τριες, μη εγγεγραμμένοι/νες στο μάθημα δεν πρέπει να συνδεθούν στην πλατφόρμα εξέτασης.
  • Οι φοιτητές/τριες, οφείλουν να ενημερώνονται για ανακοινώσεις που πιθανώς να εκδώσει ο/η διδάσκων/ουσα κάθε μαθήματος σχετικά με την διαδικασία εξέτασης και οφείλουν να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις με εγγραφή τους στη αντίστοιχη τάξη εξέτασης του μαθήματος ή σε αντίστοιχη φόρμα του Teams ανάλογα με τις ανακοινώσεις.
  • Οι φοιτητές/τριες, συνδέονται στις διαδικτυακές πλατφόρμες εξέτασης αποκλειστικά μέσω του ακαδημαϊκού e-mail του Πανεπιστημίου (σύνδεση cas)
  • Κατά την διάρκεια της εξέτασης, στον χώρο του/της εξεταζομένου/ης δεν θα πρέπει να βρίσκεται άλλος/η εξεταζόμενος/η, φοιτητής/τρια ή άλλο άτομο.
  • Οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις χωρίζονται σε ομάδες από τον/την διδάσκοντα/ουσα του εκάστοτε μαθήματος. Κάθε ομάδα εποπτεύεται από δύο τουλάχιστον μέλη ΔΕΠ.
  • Τα θέματα των εξετάσεων μπορούν να “ανοιχτούν” μόνο όταν ξεκινήσει η εξέταση.
  • Οι φοιτητές/τριες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις θα πρέπει να συνδεθούν στο εκάστοτε σύστημα που προτείνει ο/η διδάσκων/ουσα τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης.
  • Οι φοιτητές/τριες, υποχρεούνται να επιδείξουν τη φοιτητική τους ταυτότητα στην αρχή της διαδικασίας και οποτεδήποτε τους ζητηθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  • Πρέπει να είναι προφανές ότι δεν χρησιμοποιείται άλλος υπολογιστής ή οθόνη και ότι δεν χρησιμοποιούνται άλλες πηγές. Η διασφάλιση αυτών των συνθηκών θα ελεγχθεί 15 λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης.
  • Τα πρώτα λεπτά της εξέτασης μπορούν να αφιερωθούν για την προετοιμασία και εξοικείωση με το περιβάλλον.
  • Σε περίπτωση που ο/η διδάσκων/ουσα ενός μαθήματος κρίνει ότι απαιτείται, μπορεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικτυακής εξέτασης, να καλέσει συγκεκριμένους/νες φοιτητές/τριες για προφορική εξέταση, προκειμένου οι φοιτητές/τριες να υποστηρίξουν προφορικά όσα διαμείφθηκαν κατά τη διαδικτυακή εξέταση. Η κλήση για προφορική εξέταση πρέπει να ανακοινωθεί και να πραγματοποιηθεί εντός της εξεταστικής περιόδου.
  • Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των παραπάνω κανόνων θα ελεγχθεί από το Τμήμα σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών και τον κανονισμό εξετάσεων και η Συνέλευση του Τμήματος μπορεί να ακυρώσει την εξεταστική διαδικασία σε συγκεκριμένα μαθήματα προκειμένου να διαφυλάξει το αδιάβλητο των εξετάσεων.
  • Απαγορεύεται η καταγραφή  ή δημοσίευση  ή ανάρτηση  σε ιστοσελίδες ή κοινοποίηση σε τρίτους, ή μετάδοση ή διανομή με οποιοδήποτε τρόπο από οποιονδήποτε  του  συνόλου  ή  μέρους  της  εξεταστικής  διαδικασίας  με ηλεκτρονικά  μέσα, γεγονός    ο        οποίο         αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις διαπιστωμένης αδυναμίας πρόσβασης στα διαθέσιμα ψηφιακά μέσα εξ αποστάσεως εξέτασης για μεμονωμένες περιπτώσεις φοιτητών/τριών και μόνον, οι φοιτητές/τριες μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους στη Γραμματεία του Τμήματος , να εξεταστούν με άλλο τρόπο. Η συνέλευση του τμήματος θα αποφασίσει τον τρόπο εξέτασης (εναλλακτική διαδικασία απομακρυσμένης εξέτασης ή εξέταση με φυσική παρουσία).


Φοιτητές με προβλήματα υγείας:

Όσοι φοιτητές/τριες έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας όπως δυσλεξία, θα πρέπει να στείλουν σχετικό email στον διδάσκοντα του μαθήματος και την ημέρα της εξέτασης να παραμείνουν στο τέλος, για να εξεταστούν προφορικά.

 

Γνωρίζουμε ότι οι εξετάσεις εξ αποστάσεως αποτελούν πρόκληση για εσάς (αλλά και για εμάς). Δυστυχώς, πρέπει να επιμείνουμε στις παραπάνω απαιτήσεις, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μην θέσουμε περιττά εμπόδια στο δρόμο σας.

  

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ