Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Ιωάννινα Smart City Hackathon


Καταχωρήθηκε: 03/05/2019 | 13:03
Ημερομηνία λήξης: 03/05/2019 | 13:01
Κατηγορία: Λοιπές Ανακοινώσεις

Στις 10-12 Μάιου 2019 στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί τo Ιωάννινα Smart City Hackathon (http://ioanninahackathon.gr), ένας διαγωνισμός για την ανάπτυξη και την δημιουργία εφαρμογών που θα απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων, θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κάτοικων και των επισκεπτών της ενισχύοντας έτσι τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Αίτηση συμμετοχής: http://ioanninahackathon.gr/register.html στο Ιωάννινα Smart City Hackathon, μεμονωμένα ή σε ομάδες μέχρι 4 μέλη, μπορούν να υποβάλουν μαθητές, φοιτητές, ακαδημαϊκοί, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), προγραμματιστές, επαγγελματίες, και όσοι ασχολούνται με τη τεχνολογία και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση νέων προϊόντων/υπηρεσιών. 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν ολοκληρωμένες λύσεις/υπηρεσίες πάνω στις 4 θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί, αλλά μπορεί να είναι:
• μία νέα ιδέα
• μία ιδέα σε φάση ανάπτυξης
• ένα ανεπτυγμένο έργο χωρίς οριστικοποιημένη λύση
• μία μερικώς αναπτυγμένη τεχνική λύση με μια πρόταση για την τελική λύση

Σημαντικές Παρατηρήσεις:
• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέχρι και την Παρασκευή 03 Μαΐου 2019 (17:00 π.μ.). 
• Κατά τη διάρκεια του Ιωάννινα Smart City Hackathon, οι ομάδες που θα επιλεγούν στην αρχική φάση, θα είναι σε θέση να βελτιώσουν και να εξελίξουν την ιδέα τους.
• Την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού θα πρέπει να προετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση (pitching), έως 10 λεπτά, της επιχειρηματικής τους πρότασης, την οποία και θα παρουσιάσουν στην Κριτική Επιτροπή και στο κοινό.

Στο πλαίσιο του Ioannina Smart City Hackathon θα διοργανωθούν παράλληλες δράσεις (GreenHouse Workshop: https://www.venturegarden.gr/greenhouse) με σκοπό την ενθάρρυνση των νέων να εμπλακούν στον επιχειρηματικό στίβο, και την καλλιέργεια της επιχειρηματικής σκέψης γενικότερα. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki (ACT) θα υλοποιήσουν εργαστήρια startup επιχειρηματικότητας όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται πως θα δημιουργήσουν τη δική τους startup, πως θα προχωρήσουν από την ιδέα στην πράξη, πως θα αναπτύξουν κουλτούρα καινοτομίας στην επιχείρηση τους, πως θα κοστολογήσουν τις υπηρεσίες / προϊόντα τους, πως θα κάνουν το marketing, που θα βρουν πηγές χρηματοδότησης, συνεργάτες κλπ.
Είναι διαθέσιμες οι αιτήσεις συμμετοχείς (https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc3GJnzidybRmJgeq…/viewform) για το workshop, καθώς και η αντίστοιχη ατζέντα (https://docs.google.com/…/1t4hD7S9ptWwsals5ZW0Y3pQBGwv…/edit).